La setmana a Facebook: economia de la cultura, comuns, museus, TIC, biblioteques, crítica cultural, foment de la lectura, música

No heu tingut temps de consultar el Facebook d’Interacció en els últims dies?

Aquí teniu el recull dels continguts que hem anat publicant al llarg de la setmana. Si us interessa algun article només cal que entreu alnostre perfil i el llegiu.

La cultura y el arte entre bienes comunes, públicos y privados

«Las contradicciones que se establecen entre el valor de uso y el de cambio han determinado las condiciones de la actual economía cultural.» Santiago Eraso

L’Enric ens ha fet rics

«Quan penso en la cultura catalana d’ara, penso immediatament en els venturosos anys que farà aviat Enric Casasses, el millor poeta viu en llengua catalana, el benefactor, el luxe clar i resplendent dels seus llibres en vers i prosa» Jordi Galves

Museums, startups and accelerators... oh, my!

Això és un experiment, una moda o una nova tendència?

«Recently, we’ve come to see museums, such as the New Museum, ACMI, and Te Papa, look to the models of accelerators, incubators and coworking spaces to bring together entrepreneurs, hackers and cultural practitioners in hopes of driving innovation and generating new ideas.» Brendan Ciecko

La gran insurrecció dels clàssics demana asil a les biblioteques

«Una biblioteca necessita dues coses sense les quals caldrà canviar-ne el nom: un fons de llibres nodrit per les diverses disciplines intel·lectuals i no subjecte a la immediatesa sinó a la perspectiva del temps, i un personal capaç de guiar els usuaris en la seva exploració de la cultura escrita.» Maria Bohigas Sales

On sou quan els altres debaten i critiquen?

L'editora Laura Huerga respon a Xavier Marcé, Comissariat de Cultura de l'ajuntament de Barcelona.

«Quan parlem de l’exercici d'una crítica cultural que defineixi els límits del que és bo i és dolent des d’una sola “massa crítica”, m'esgarrifo» Laura Huerga

Parem taula, conseller Vila?

«Per a construir un país nou hem de saber com el volem, per a saber com el volem hem de tenir esperit crític, per a tenir esperit crític ens cal formació, per a estar formats i informats hem de, no tant sols llegir, sinó saber llegir. Llegir ens durà a entendre, analitzar i obtenir un esperit crític que ens permeti, amb consciència, construir-nos. Cercle tancat. La lectura, la nostra columna vertebral» Carlota Torrents

20 Start-up qui transformeront l’industrie musicale de demain

«Le Midemlab célèbre cette année son dixième anniversaire à l'occasion du Midem, les 06 et 09 juin 2017» Claire-Amance Prevost

Hacia un museu sin filtros

«¿Qué se puede hacer desde el museo por el momento presente?

Responden:

Manuel Borja-Villel, director del Reina Sofía; Nekane Aramburu, directora de Es Baluard; Ferran Barenblit, director del MACBA; Ane Rodríguez, directora de Tabakalera; José Miguel G. Cortés, director del IVAM y Daniel Castillejo, director de ARTIUM» Paula Achiaga

La Nit dels Museus, el mal

«Que vinguin en manada als museus, ai las, i si demà i demà passat i l’altre no hi tornen mai més és igual, que nosaltres ja hem complert amb la mandanga anual. Sales il·luminades. Museus oberts a tothom. Gent. El mal, encarnat.» Bernat Dedéu

Museos: bofetadas de realidad

«“Historias controvertidas: decir lo indecible en los museos” es el lema del Día Internacional de los Museos de 2017, una fecha que se celebra desde 1977» Rut de las Heras Bretín


Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris