La setmana a Facebook: dansa, política cultural catalana, literatura i mitjans, museus i nous públics

No heu tingut temps de consultar el Facebook d’Interacció en els últims dies?

Aquí teniu el recull dels continguts que hem anat publicant al llarg de la setmana. Si us interessa algun article només cal que entreu al nostre perfil i el llegiu.


Colliding Particles, a Grim Duet and Channeling Martha Graham

«Have you ever thought, while watching a dancer move, about her axis of rotation, her surface area with respect to the floor or her changes in gravitational potential? At Danspace Project, the particle physicist Sarah Demers drew our attention to these dynamics as Emily Coates, a former member of New York City Ballet, demonstrated a passage from George Balanchine’s “Apollo.”» Siobhan Burke and Brian Seibert
 

Ens prenen per cretins, la qüestió és si ho volem ser

«S'ha demostrat que gairebé mai no hi posen gent preparada, en el camp de la cultura, perquè hi col·loquen qualsevol que sàpiga llegir i escriure, però no cal que tingui un aval professional com passa en més conselleries o ministeris» Joan M. Minguet Batllori
 

Les musées se réinventent pour attirer de nouveaux publics. 

«Pour toucher les jeunes ou les classes populaires, de grands musées de région n’hésitent pas à casser leur image élitiste. Démagogie ou vraie révolution des mœurs ?» Sabine Gignoux
 

Faranduleros contra saltimbanquis: así no se hace cultura contemporánea

«La histeria suscitada por el nuevo proyecto para Matadero Madrid, ganado a través de un concurso, debe hacernos reflexionar sobre la cultura imperante y el compromiso que artistas, profesionales e instituciones deben mantener con la contemporaneidad» Ruth Toledano 
 

La cultura que (desgraciadament) ve de camí

«Resulta paradoxal que els “adjectius” que defineixen cada un dels àmbits d’aquest hipotètic Simpòsium, siguin tractats des de l’estricte preocupació del sector, sense veure cap participació del mateix en cap de les ponències que seran realitzades.» Daniel Gasol
 

Postdates

«El programa es diu “Postdates”, dura mig minut escàs, i consisteix en una frase, un vers o un poema breu extret de l’obra d’algun escriptor català. El text en si sol tenir una llargada d’entre cinc i dotze paraules, més o menys, i una durada de tres o quatre segons (...) Aquest és el màxim de presència que la literatura pot tenir a la CCMA? » Roger Vilà Padró
 

De marginado a héroe: la evolución del nerd en la cultura pop

«Se abre el telón. Aparecen una chica que se dice apasionada de la tecnología punta, sin ningún rasgo o atuendo significativo; un chico con los pantalones por los sobacos y tirantes que asegura haber leído todo lo que hay en Internet sobre dinosaurios; una pareja disfrazada, pintura corporal y papel maché mediante, como Pikachu y Geodude de Pokémon. Se cierra el telón, ¿cómo llamarías a cada uno?» Adrián Álvarez 
 

Inèrcia i totxo

«Una nova fornada de gent de cultura comença a canviar la manera de fer. Basteixen xarxes professionals i personals col·laboratives, horitzontals, molt diferents de les clientelars. No esperen la poltroneta, no agafen número; fan coses. L’encerten o s’equivoquen però actuen, donen joc, comparteixen.» Bernat Ruiz Domènech

 


Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris