Projectes Educatius i Culturals a Museus: Guia Bàsica de Planificació

Laboratorio Permanente de Público de Museos | Ministeri d’Educació, Cultura i Esports

Amb l’objectiu de crear una eina de suport per a la planificació i realització de projectes educatius i culturals a museus en l’àmbit estatal espanyol, en aquest guia es recullen cada una de les fases d’elaboració i execució d’un projecte; des de la concepció del projecte, la planificació i producció, l’execució del projecte i la valoració final del projecte.

Els museus han deixat de ser institucions estructuralment rígides que eren, els públics s’han diversificat, com també les seves formes de transmissió de continguts i els recursos disponibles. Davant aquesta diversificació i conseqüent multiplicitat de respostes generades des de les pròpies institucions, s’ha considerat oportú definir una estructura bàsica d’actuació, que podria esdevenir comuna, que faciliti el desenvolupament dels projectes i l’optimització dels recursos. I on l’avaluació sigui una part fonamental del projecte (especialment en les de caràcter públic), que permeti comprovar si cada activitat està tenint la resposta esperada i d’acompliment d’objectius.

Al final del document poden trobar-se tota una sèrie de recomanacions que, tot i no ser presents de forma explícita a la guia, cal tenir presents com la seva sostenibilitat del projecte, la formació dels professionals o la participació.

PDF Proyectos educativos y culturales en museos. Guía básica de planificación

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris