Premi Internacional a la Innovació Cultural

El Premi Internacional a la Innovació Cultural és un nou certamen biennal convocat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb motiu del seu 20è aniversari. Té com a objectiu estimular projectes que explorin els possibles escenaris culturals dels pròxims anys mitjançant la investigació i la pràctica.

En aquesta primera convocatòria, corresponent als anys 2014-2015, el tema escollit és Públic/s, i la convocatòria és oberta fins al 5 de febrer.

Com ha canviat el concepte de públic en els últims anys? Quin significat té en un moment en què les fronteres entre l'espai físic i l'espai virtual es dilueixen, es barregen o es confonen? Quines són les necessitats reals d'aquests nous públics? Les satisfan els centres i museus? Quines innovacions podrien introduir per complir el seu paper?

El projecte guanyador serà premiat amb 10.000 € i hi ha la possibilitat de que es dugui a terme al CCCB, des d’on s’oferiria el suport necessari per desenvolupar-lo.

Els projectes concursants seran valorats per una comissió tècnica i un jurat internacional format per especialistes en el tema de la convocatòria. El d’aquesta primera edició està format per:

  • Mark Miller director de Tate Collectives, departament de la Tate Gallery dedicat al públic jove.
  • Juan Insua, responsable del CCCBLab , amb una experiència de més de 20 anys en l’àmbit museístic, des del comissariat d’exposicions fins al desenvolupament de projectes culturals innovadors.

Tota la informació sobre el Premi, com també les bases i la convocatòria oficials, ho trobaràs al web www.innovationcccb.org.

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris