Policy handbook on promotion of creative partnerships

Open Method of Coordination (OMC) ׀ European Agenda for Culture

Informe que presenta bones pràctiques en matèria de col·laboracions en el sector de la cultura i fa incidència en el seu impacte positiu. Elaborat pel Grup de Treball per a la promoció dels partenariats creatius, s’hi fan suggeriments concrets sobre com gestionar-los i recomana als polítics de totes les escales administratives donar-los suport com a instruments estratègics per a la innovació en els àmbits social i econòmic.

Segons l’informe els partenariats creatius són col·laboracions entre institucions culturals i altres sectors (educatiu, formació, negocis, gestió, recerca, agricultura, sector social, sector públic, ...) que ajuden a transferir habilitats creatives de l’àmbit de la cultura cap a d’altres sectors.  El grup de treball considera que artistes i institucions culturals tenen una llarga trajectòria d’interaccions amb d’altres sectors però que aquests intercanvis sovint es perden, per això presenta en aquest estudi exemples de bones pràctiques que aporten noves maneres de treballar i desenvolupen altres capacitats, percepcions i recursos. També remarca que aquestes col·laboracions creatives tenen un impacte positiu, un baix cost i poden ajudar a resoldre algunes de les qüestions importants que els estats membres han d’abordar com són la modernització de l’educació, l’augment de la capacitat d’innovació de les empreses o els reptes mediambientals.

PDF Policy handbook on promotion of creative partnerships

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris