El Consell de l'Associacionisme Cultural serà l’òrgan consultiu de l’administració pública amb aquest sector

El Consell de l’Associacionisme Cultural , que entrarà en funcionament a partir de la propera tardor, estarà format per onze grups de treball amb reconeguts experts i destacades entitats i organitzacions de cadascuna de les branques, i tindrà com a missió elaborar estudis i dictàmens no vinculants,  informes anuals d’avaluació de l'estat del sector i propostes de futur, entre altres funcions.

Entre les diverses qüestions que l’òrgan es trobarà sobre la taula, destaca el impuls d’un codi ètic per al sector, la definició de plans de formació o la millora de la qualitat dels objectius associatius.

En conjunt, el Consell dóna veu a un total de 32 federacions o coordinadores  que estructuren el fet associatiu i la cultura popular a Catalunya. Els onze grups de treball inicialment previstos seran: artesania de la festa; ateneisme cultural; castellers i falcons; centres d’estudi; cant coral; música; dansa; diables, bestiari i trabucaires; gegants i nans; teatre popular; i cinema i fotografia.

Segons dades de l'estudi previ al Pla de l'Associacionisme Cultural, Catalunya compta actualment amb més de 4.000 associacions de cultura popular i amb gairebé 500 equipaments culturals vinculats. El conjunt de les associacions de cultura popular sumen més de 500.000 associats, fet que situa aquesta tipologia d’entitats en el primer lloc pel que fa al nombre de socis. Anualment es realitzen prop de 50.000 activitats culturals, en les quals participen més de 8,5 milions de persones.
 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris