The value of arts and culture to people and society: an evidence review

Arts Council of England

S’acaba de publicar aquest informe que analitza l’impacte de les arts i la cultura en l’economia, la salut, el benestar, la societat i l’educació. Els autors reconeixen que el valor de les pràctiques artístiques i cultural no és fàcil de mesurar de manera quantitativa perquè té un impacte directe en el nostre univers emocional. Però volen demostrar l’impacte real que també té l’art i la cultura en el sistema educatiu, en l’economia o en la nostra salut i aporten dades que evidencien la importància i els beneficis de les arts i la cultura per a la societat.

L’informe revela, entre moltes altres, les següents dades:

  • Les industries culturals i creatives van aportar un volum de negoci de  £12.4 bilions al Regne Unit l’any 2011.
  • Un 60% dels enquestats afirmen que assistir a un esdeveniment o equipament cultural els va ser beneficiós per al seu benestar.
  • El 68% de les empreses del Regne Unit consideren que la Capital Europea de la Cultura ha tingut un impacte positiu per a la imatge de Liverpool.

L’informe evidencia que tot i que existeix molta literatura sobre el tema, encara queda molt per investigar. De fet, a la tardor de 2014, l’Arts Council of England obrirà un programa de beques per convidar a les organitzacions culturals i artístiques, a les institucions educatives, consultors,  equips d’especialistas, i fundacions a què col·laborin i cooperin entre elles i presentin propostes de recerca per millorar el coneixement i les dades sobre el valor, l’impacte i els beneficis de les arts i la cultura.

PDF  The value of arts and culture to people and society : an evidence review

Infografia

 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris