Contractual arrangements applicable to creators: law and practice of selected member states

European Parliament's Committee on Legal Affairs

Aquest estudi avalua les normatives i legislacions vigents als països de la Unió Europea en matèria de protecció dels autors i creadors en les seves relacions contractuals. En primer lloc, l’estudi explica el context històric i metodològic, així com les definicions en relació a les explotacions de les obres artístiques i les relacions contractuals que se’n deriven. En segon lloc, s’hi analitza la legislació vigent i jurisprudència a vuit estats membres (Bèlgica, França, Alemanya, Hongria, Polònia, Espanya, Suècia i el Regne Unit).

Segons els autors, davant la manca d’una normativa europea que abordi aquesta problemàtica, la qüestió queda en mans dels estats, així mateix apunten a les grans divergències existents entre les legislacions nacionals. En tercer lloc, l’informe es fixa en algunes situacions específiques que es plantegen en el món actual on l’autor sembla no comptar amb cap protecció, i es tracta d’avaluar l’eficiència de les disposicions legals existents en aquests casos particulars. L’estudi acaba amb una sèrie de recomanacions en l’àmbit legislatiu per intentar millorar la protecció dels autors i creadors.

PDF  Contractual arrangements applicable to creators: law and practice of selected member states

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris

1
Categories:
Economia