The Amateur class, or, the reserve army of the web

Vasilis Kostakis, investigador que treballa sobre la governança de la tecnologia i membre de la Fundació P2P, aborda en aquest article la transformació de la indústria de la informàtica propiciada amb l'adveniment de la nova versió de la Web. Per a l'autor, la Web social (coneguda també com a Web 2.0) dóna lloc a la formació d'una classe d'amateurs amb unes noves formes d'explotació, a mesura que l'amateur comença a tenir el control sobre els mitjans de producció de la Web. La funció de la Web 2.0 dins de la producció capitalista és aprofitar i valorar les aportacions altruistes dels amateurs. L'argument en què es basa la proposta de Kostakis és que en la Web 2.0 són presents tant elements emancipadors, com elements d'explotació. En aquest context l'autor convida als amateurs a estimular els primers sobre els segons en les seves contribucions a la xarxa.

Vasilis Kostakis  «The Amateur Class, or, The Reserve Army of the Web». Rethinking marxism, vol. 21, núm. 3 (Jul. 2009), p. 457-461

Podeu consultar aquest article al Centre d’Informació i Documentació

Per fer peticions d’articles escriviu un missatge privat al Centre.