Creación colectiva: en internet el creador es el público

Segons l'autor del llibre 'Creación colectiva: en internet el creador es el público', la creació col·lectiva és la revolució més radical de la cultura digital. David Casacuberta és professor de filosofia de la ciència i la tecnologia de l’Universitat Autònoma de Barcelona i les seves investigacions es centren en els impactes cognitius, socials i polítics de les noves tecnologies. Col·labora amb Trànsit Project en diversos projectes relacionats amb inclusió i noves tecnologies i és membre de l’organtizació eDemocracia.

L’autor ens analitza el canvi de paradigma que ha suposat la creació col·lectiva a partir de les transformacions que les tecnologies de la informació i la comunicació han generat en les nostres vides. En aquest sentit Casacuberta ens parla de la revolució cultural que això ha suposat al desdibuixar la frontera entre l’artista, el productor i l’espectador. Ja que amb Internet l’artista es reconverteix en productor d’eines que permeten al públic participar d’aquesta creació col·lectiva. Segons l’autor aquestes possibilitats no es limiten tan sols al camp artístic, sinó també al camp de les idees, doncs Internet facilita la cooperació, la discussió i la creació col·lectiva, com una eina social i política més enllà de la cultura.

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació