Querido público: el espectador ante la participación: jugadores, usuarios, prosumers y fans

El dramaturg Ignasi Duarte  i el director Roger Bernat, un tàndem que renova les concepcions i els llenguatges del món del teatre contemporani amb muntatges i propostes teatrals àmpliament reconegudes com Rimuski  o Tot és perfecte, van editar aquest llibre que es presenta, publicat pel Centro PárragaCENDEAC, Elèctrica Producccions i amb el suport de la Fundación ICO.

Per a confeccionar els texts van comptar amb la participació de més d’una dotzena de col·laboradors de renom i de diferents disciplines, com Víctor Molina, Andrés Hispano, Jorge Luís Marzo, Pedro Soler, Manuel Delgado, Dídac P Lagarriga, Perejaume, José,Antonio Sánchez, Roger Páez i Blanch, Fernando Quesada, Roberto Fratini, Óscar Vilarroya i Timothy Mitchell, i va ser il·lustrat pel dibuixant Juanjo Sáez.

«Querido público: el espectador ante la participación: jugadores, usuarios, prosumers y fans»  és un recull de reflexions entorn de quin és el paper del públic en el fet artístic i es situa en el debat que reclama la participació de l’espectador en l’obra d’art. Fans, usuaris, jugadors o prosumers (neologisme producte de la fusió de les paraules productor i consumidor en anglès)  són papers que pot desenvolupar actualment l’audiència d’un espectacle, on les formes estètiques de la pràctica de l’exercici democràtic també impregnen propostes artístiques. Ignasi Duarte i Roger Bernat es pregunten fins a quin punt aquest exercici d’emancipació de la ciutadania mitjançant la participació és real o és una teatralització, un entreteniment d'estètica democràtica, mentre qui decideix són uns altres. El llibre mira d’analitzar quines són les característiques dels espectadors immersos en la pròpia obra d’art. La mirada parteix de disciplines diverses i plurals que prenen el camp de l'art per analitzar-ne els seus públics.

   

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació